lördag 11 april 2015

Äventyr på Windy Hill. 1 - Främlingen i skogen

Äventyr på Windy Hill. 1 - Främlingen i skogen

Författare: Lois Walfrid Johnson

Hej! Nu är den första recensionen i serien här! Främlingen i skogen har 20 kapitel och 193 sidor. 


Katherine O'Connell, som kallas Kate, är 12 år och bor med sin mamma i en liten lägenhet i Minneapolis. Eftersom de har svårt att betala hyran kräver hyresvärden att de ska vara ute senast den 15 mars. 
     Ända sedan Kates pappa dött har mamma varit tyst och uppgiven. Ofta vaknar Kate på nätterna och hör att mamma gråter. Kate förstår att mamma behöver en ny man, och innerst inne längtar hon själv efter att vara en hel familj. 
     Dagen kommer då Kates mamma gifter sig med Carl Nordsrom som bor i Wisconsin med sina barn, Tina 4 år, Lars 9 år och Anders 12 år och de måste flytta. Kate ville ju inte flytta ifrån sina vänner i Minneapolis och hon var räd för att bo i vildmarken i Wisconsin. Eftersom Kates mamma var född i Sverige blir Kate den enda i familjen som inte kan svenska och samma problem dyker upp i skolan. 
     Vem ärr den mystiske främlingen som börjar dyka upp i trakten med jämna mellanrum? Och vad grävde han ner i skogen? Kommer Kate kunna bli vän med sin nya jämnårige bror som jämnt och ständigt retar henne? 

Främlingen i skogen är en så mysig och spännande bok att man gärna ägnar en dag till att läsa den i ett streck. 

Ses snart! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar